Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РБ: Не сме доволни от резултатите, защото не сме втора политическа сила

01 ноември 2015, 21:00 часа • 3408 прочитания

Лидерите на Реформаторския блок заявиха пред журналисти, че са се надявали на много по-голям успех на местните избори. „Не сме доволни от резултата, защото все още Реформаторския блок не е втора политическа сила”, заяви председателят на СДС Божидар Лукарски.

"Ние увеличаваме резултатите си. Очертава се около 50% от избраните районни кметове в София да бъдат от Реформаторския блок. Благодарим на колегите в Плевен и връщането на този областен център. В Плевен се върнахме гръмотевично", заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев след края на втория тур на местните избори и резултатите от екзитпола, според които реформаторът Георги Спартански побеждава Димитър Стойков от ГЕРБ с 59% и ще бъде кмет на Плевен.

"За загуби е рано да се говори. Повече от очевидна обаче е загубата в Хасково", призна Кънев. Той отбеляза обаче, че измитането на крепостите на БСП и ДПС от картата на големите областни градове е факт, предаде БГНЕС.

Реформаторският блок в рамките на тази управляваща коалиция няма абсолютно никаква алтернатива, коментира от още Божидар Лукарски.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес