Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследват Емил Димитров за изборна измама

10 април 2013, 15:26 часа • 6013 прочитания

Сдобилият се със скандална слава бивш депутат на ГЕРБ Емил Димитров, известен с прякора си Емо Ротманса, привлече вниманието на правосъдните власти. Срещу него вече е започнато разследване от страна на прокуратурата заради сигнал за изборна измама, информира Дарик радио.

Разследването е започнато след репортаж на Нова телевизия, в който нагледно се показва как в хотел на Димитров в Етрополе се организира семинар, в който се разясняват "тънкостите" на привличането на гласове с обещания за плащане на пари, равни на минималната заплата у нас.

Предмет на проверката е да се установи налице ли е организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към гласуване в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция, посочват от прокуратурата. От показаните в репортажа кадри си личи, че в лекцията участва и бившият шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето, както и представители на партия ГЕРБ.

Пред камерата на телевизията човек, който не разкрива самоличността си, твърди, че на семинара организираните активисти се представят за хора от "Орлов мост", а всъщност са симпатизанти на ГЕРБ и работят за тях.

Припомняме, че Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси вече "хвана в крачка" Емил Димитров в качеството му на депутат от ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Комисията установи конфликт на интереси при Димитров като законовносител на текстове по две норми - Закона за лова и Закона за тютюнопушенето. И в двата случая става въпрос за облагодетелстване на фирми, близки до Димитров.

Веднага след този скандал лидерът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че Димитров вече не е част от партията и че "няма представа какво прави той, това си било негова работа".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес