Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разследван за голям подкуп става шеф на автомобилната администрация?

18 ноември 2014, 21:00 часа • 21376 прочитания

Клиентът на прокуратурата Станимир Флоров, който оглавяваше ГДБОП при предишното управление на ГЕРБ, ще оглави Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", съобщава Нова телевизия.

Според информацията предложението за назначаването на Флоров е внесено от Ивайло Московски. Припомняме, че утре, 19 ноември, предстои редовно заседание на правителството. Официално потвърждение за внесено предложение относно Флоров обаче няма.

На 19 април миналата година стана ясно, че прокуратурата разследва Флоров заради данни за получаване на подкуп, "в особено големи размери и представляващ особено тежък случай". След съобщението Флоров напусна поста си на шеф на ГДБОП. Разследването за вземане на подкуп обаче все още е

За Станимир Флоров отдавна циркулират информации, че е замесен и в наркотрафик. На 17 април миналата година БГНЕС публикува материал, в който се твърдеше, че има над 300 листа с автентичните документи, свързани със Станимир Флоров като обект на разследване във връзка с покровителстване на наркотрафик. Материалите са за разработка под кодовото име "Араби", в което фигурира името на Флоров още от 1998 - 1999 година. След това има материали за дело за оперативна разработка "Алчния", където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима "Високия", свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година. Има и документи със специални разузнавателни средства, в които са записвани разговори на Флоров по посочените разработки. "Включително и с лицето Цецко (бел. ред. - Цветан Цветанов), както е обосновано, от 2007, 2008, 2012 година", каза журналистката Веселина Томова. Бившият вътрешен министър Богомил Бонев също съобщи, че появилите се документи за шефа на ГДБОП са автентични.

Засега не е ясно докъде е стигнало досъдебното производство срещу Флоров и ще бъде ли той изправен пред съда.

Флоров се яви и като свидетел по делото срещу Цветан Цветанов за длъжностно присвояване на 50 569 лева. По това дело бившият вътрешен министър беше оправдан и то беше прекратено.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес