Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разцеплението при "Ранобудните студенти" излезе наяве

29 януари 2014, 15:31 часа • 36797 прочитания

Най-нормалното нещо след приключването на първата окупация беше да има разделение. При „Ранобудните студенти” имаше хора с различни виждания, с различни идеи и след като окупацията беше неуспешна, логично всеки потърси своя път. Това заяви неформалният лидер на „Ранобудните студенти” Ивайло Динев в сутрешния блок на bTV.

Според Динев втората окупация е била направена „на инат”, от 15-20 души. Той не крие, че подкрепя окупацията като форма на протест, но специално втората е била обречена на неуспех заради липсата на план. Тя е била прекратена и защото лидерите ѝ не са били студенти в СУ и не са искали окупацията да бъде запомнена като нещо фалшиво. Отделно втората окупация е организирана от „радикално крило” на студентите.

Друг член на „Ранобудните студенти” – Димитър Вълчев, каза, че Динев вече не е представител на студентското сдружение. Вълчев обясни, че на общо събрание на организацията било решено, че членовете на „Ранобудните студенти” се съобразяват само с решенията на събранието и не се изказва от името на цялата организация. Идеята е организацията да си остане неформална.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес