Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рая Назарян: Не мога да гарантирам, че сградата на парламента няма да бъде разрушена

28 септември 2024, 16:16 часа • 1286 прочитания

Има възможност, ако 1/5 от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано, каза председателят на Народното събрание Рая Назарян. Тя беше в Кюстендил по повод Празника на плодородието.

На въпрос дали тя би свикала извънредно заседание на парламента по свое желание, Назарян отговори: "Аз мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена".

Припомняме, че в четвъртък депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" провалиха заседанието на парламента и не позволиха приемането на актуализираната пътна карта за климатична неутралност, свързана с 500 милиона евро за рекултивация на терените на въглищните мини. "Тези, които саботираха по най-грозния начин работата на последното заседание на 50-ото Народно събрание, трябва да понесат своята отговорност", каза Назарян.

Още: Парламентът се превърна в Тайсън кючек

Тя посочи, че тези, които са възпрепятствали опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса "Мини Марица-изток", трябва да отговорят на миньорите откъде и как ще гарантират техните заплати в следващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им.

Източник: Стопкадър (БНТ)

"Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, за да отговарят на въпроси", каза Назарян, цитирана от БТА.

Тя допълни, че когато липсват аргументи, идва място за неправомерни действия. "Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо абсолютно недопустимо за народни представители, които трябва да изразяват и защитават интересите на народа", каза още Рая Назарян.

Припомнете си шоуто като за последно - или как депутатите от ИТН и „Възраждане“ блокираха трибуната (ВИДЕО).

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес