Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радостин Василев: Когато аз управлявам, „новото начало“ ще бъде арестувано

28 октомври 2024, 18:40 часа • 1951 прочитания

„Когато аз управлявам „новото начало“ ще бъде арестувано. Едно работещо МВР може да доведе разследванията до там, че да се обвинят Борисов и Пеевски“. Това каза пред bTV лидерът на партия МЕЧ Радостин Василев.

„Едно неработещо Министерство на вътрешните работи, каквото е днешното, може да направи така, че един човек да си купи 270 000 гласа. Аз съм обещала преди кампанията че ще се борим с модела „Борисов и Пеевски“ и влизам, за да се боря с него. Ако ПП-ДБ, „Възраждане“ смятат, че техните псевдо идеологически спорове за Паметник на съветската армия и украинската помощ ще разделят обществото по този начин, те ще бъдат наказани в следващи избори. Топката е подадена от нас“, каза още Василев.

Още: "Искаме само МВР": МЕЧ настояха за анти-Борисов и анти-Пеевски мнозинство с мандата на ПП-ДБ

Според него Борисов и такива като него функционират, „за да пазят откраднатото, постове, обществени поръчки, възможностите да им се иска наказателна отговорност.“ „От тези 650 000 гласа, 450 000 са зависими – феодални кметове, фирми, общински фирми. МЕЧ трябва да вземе МВР при себе си, за да съм сигурен, че ще изпълняваме това, което сме“, заяви Василев, коментирайки резултатът на ГЕРБ.

Той добави и че не е предавал никого. „Не съм предал никого и затова съм в парламента. Обратното са внушения. Ако ги бях предал, нямаше да имам тези гласове. Това е мотивиращата сила да има МЕЧ - хората трябва да знаят истината.Нямам и зависимости“, каза Радостин Василев.

Още: Дори физическа борба си представям срещу модела "Борисов и Пеевски"

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес