Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят трафик

26 август 2022, 13:07 часа • 1624 прочитания

Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик. Това коментира държавният глава Румен Радев пред медиите в Бургас, където днес е ден на траур заради загиналите полицаи, които опитаха да спрат автобус пълен с мигранти. 

Още: Демерджиев: Полицаи на средно ниво участват в трафика на мигранти 

"Тук съм, за да изразя съболезнования към близките, семействата и колегите на старши полицай Атанас Градев и младши инспектор Йордан Илиев. България загуби двама доблестни полицаи, отдадени до край на своя дълг в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас. Гибелта на двамата полицаи е следствие от дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят нелегалният трафик на мигранти в страната и в Европа", коментира президентът. 

По думите му на фона на нарастващият мигрантски натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите. "Очаквам и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване и усилване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи в бъдеще като организация, съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав", добави той. 


Министерски съвет почете с минута мълчание загиналите полицаи. Подробности четете ТУК. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес