Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев: На кого принадлежи Атанас Илков ще покажат неговите действия в кампанията (ВИДЕО)

27 август 2024, 11:05 часа • 514 прочитания

На кого принадлежи Атанас Илков ще покажат неговите действия в кампанията. Това каза президентът Румен Радев пред медиите в парламента преди клетвата на второто правителство на Димитър Главчев.

Промяната в МВР

Президентът коментира промяната във вътрешното министерство, където Калин Стоянов бе сменен с Атанас Илков. 

"Надявам се, ще следим неговите действия - той да бъде човек не на този или онзи, а на българските граждани", каза държавният глава.

Той обърна внимание, че ако избирателната активност е ниска, честността на вота придобива огромна тежест. "Затова бях категоричен и продължавам да настоявам борбата с купения и контролиран вот да бъде издигната в приоритет, защото това уродливо явление изкривява вота на гражданите, дава възможност на компрометирани фигури да се домогнат до Народното събрание, да се обличат в институционална власт и да се разпореждат със съдбата на българите", коментира Радев. ОЩЕ: На тръни до последно: Свикаха извънредното заседание на НС в "12 без 5"

Политическата криза остава

"Въпреки риска от блокаж на държавата, заложен в конституционните промени, днес вече имаме назначено правителство, имаме и определена дата за изборите. Политическата криза обаче не е отминала. Тя ще намери своето разрешение едва когато Народното събрание успее да формира устойчиво мнозинство и то да излъчи не просто редовно, а ефективно редовно правителство. Тази устойчивост на мнозинството е функция от неговата легитимност. Тя произтича от два важни фактора - избирателната активност и честността на вота", заяви Радев. ОЩЕ: Радев одобри втория кабинет "Главчев": Кой е вътрешен министър?

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес