Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Радев казва едно, Донев друго - заради Nexo мандатът отишъл при БСП

17 януари 2023, 12:10 часа • 4415 прочитания

Министър-председателят Гълъб Донев намекна пред медиите, че разследването срещу Nexo е причина президентът Радев да даде третия мандат на БСП. 

"Ако трябва да дам оценка на избора на президента, разбира се, че той е направил своите анализи и своите задълбочени проучвания. Знаете политическата обстановка от последните няколко дни каква беше. Знаете и разкритията, които имаше по отношение на една структура за криптовалута. Знаете, че има и някои говорения по тази тема за участие на някои политически среди и съответно финансиране. Така че изборът, който направи президентът, е максимално възможният за трети мандат в сегашната ситуация", бяха точните думи на Гълъб Донев. ОЩЕ: Прокуратурата: Разследваната криптобанка "Нексо" е свързана с лице, финансиращо тероризма

Изказването на служебния премиер дойде няколко часа след като държавният глава Румен Радев подчерта, че скандалът с Nexo няма нищо общо с решението му за мандатите. ОЩЕ: Радев за третия мандат: Аз така съм преценил! Скандалът с Nexo няма нищо общо

Служебният премиер коментира и дали би оглавил второ служебно правителство на президента: 

"Не мога да ви отговоря на този въпрос. Тече процедурата по третия мандат. Знаете, че президентът на републиката вчера връчи папката с третия мандат на БСП, те съответно имат срок, в който трябва да върнат папката с предложение за министър-председател", посочи той. ОЩЕ: Радев връчи третия мандат и букет рози на Нинова (ВИДЕО)

Гълъб Донев коментира и дали евентуално Атанас Пеканов ще е новият премиер, като отчете, че всеки има потенциала и качествата да заеме поста. "На всеки един, който има такова желание, му пожелавам искрено. Нека пробва, но не само да пробва, а да работи за интересите на България", призова служебният министър-председател. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес