Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Първанов недоволен от резултата на Калфин

07 ноември 2016, 13:38 часа • 1228 прочитания

Резултатът на Коалиция „КАЛФИН ПРЕЗИДЕНТ“ е неудовлетворяващ за нас, създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Това каза председателят на ПП АБВ Георги Първанов, на пресконференция в НДК, във връзка с резултатите от първия тур на президентските избори.

„Искам да изкажа своята благодарност към кандидатите ни, които наистина бяха възможно най-доброто, което беше предложено в предизборната надпревара и продължаваме да държим на това мнение. Очевидно е, че в тази кампания имаше други критерии при оценката на качествата на кандидатите и при избора“, заяви Първанов.

„Да благодаря на избирателите, които ни подкрепиха. Очертава се твърдо ядро, ние сме долу-горе на резултата, който имахме на парламентарните избори“, допълни той.

„Да благодаря на коалиционните партньори. Взаимодействието беше много добро и ефективно, това е гаранция и потвърждавам волята на АБВ за бъдещи избори да работим в този или в по-широк състав. Нямаме колебания коалицията да се развива и да печелим по-добри резултати“, подчерта още Първанов, предаде Фокус.

„Резултатът е неудовлетворяващ за нас. Имахме основания да се надяваме на по-добър резултат заради кандидатите ни и заради това, че започнахме първи идейния дебат и го направихме много убедително. Ние поведохме битка срещу модела „Плевнелиев". Други естествено се възползваха, но това са рисковете на политиката“, коментира лидерът на АБВ.

„Ние направихме една модерна и стилна кампания, с идеи, за разлика от някои от опонентите. Грозно впечатление направи силовата дейност и внушаването на страха от страна на управляващите в редица региони, някои хора от БСП се стараеха да ни изчистят от политическото пространството повече, отколкото основния опонент - ГЕРБ“, подчерта още той.

„Създаде се впечатление, че мачът между ГЕРБ и БСП е уговорен. Темата за оставката беше сдъвкана от лидера на формата и се усети отказ от една идея, която имаха от преди няколко месеца и се оказва, че ние сме основната опозиционна сила и само ние подкрепяме разбирането за необходимост от предсрочни парламентарни избори „, коментира още Първанов.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес