Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проучвания като това на "Медиана" за Бареков се правят за манипулация, смята Дончева

10 февруари 2014, 10:00 часа • 27634 прочитания

Убедена съм, че Бареков ще бъде премиер и ще си заживеем в риалити шоу. Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира в сутрешния блок на Нова телевизия вчерашната "трогателна сценка" на присъединяването на Росен Петров към "България без цензура".

„Медийните монополисти, срещу които въстана улицата,  си направиха политическа формация, която кръстиха „България без цензура”. И всеки път се питам на кого искат да правят цензура”, запита се Татяна Дончева.

Бившият червен депутат заяви в прав текст, че проучвания като това на "Медиана", даващо 7% подкрепа за партията на Бареков, се правят, за да се втълпят внушения. Също в някаква степен важи и за Раформаторския блок, смята тя.

„Всеки има някакви ангажименти към друг, който му плаща. Много по удобно е отколкото да покриваш по-високи ангажименти в социологията на теренни проучвания“, посочи социалистката. Дончева уточни, че така социолозите "обират" нагласите на хора, които не желаят да гласуват за големите партии.

Според лицата на февруарските протести народа сам трябва да избере по коя система да работи.

Дончева веднага контрира: „Можеш много да недоволстваш от Станишев, и от Костов, и от Борисов и други, но ако искаме да променим да променим системата, трябва да я пробием, и ако не сме успели трябва да кажем: „Аз не успях”, а не на мен ми е виновен президента”.

Според лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева лицата на февруарските протести били припознати от медиите като „отракани момчета, които могат да говорят по телевизията, но народът никога не ги е припознавал за свои говорители”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес