Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Не проверяваме остъклените балкони

30 ноември 2016, 19:07 часа • 1523 прочитания

Върховната административна прокуратурата не е правела проверка на остъклените балкони. Това стана ясно от думите на шефа на ВАП и зам.-главен прокурор Ася Петрова.

По думите й проверката за незаконни надстройки не включвала остъклените балкони. Една от причините е, че не се изисквало разрешение за остъкляване. Подобно нещо отпадна от закона през декември 2015 г.

Тече проверка за незаконни надстройки в пет области в страната, 57 са влезлите в сила заповеди за премахване, припомни още заместник-главният прокурор по повод разпоредената от ВАП проверка за незаконно надстрояване. Първите резултати от нея бяха съобщени във вторник, когато стана ясно, че е наредено събарянето на 78 незаконни надстройки.

"ДНСК започна проверки в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе", уточни Петрова. По думите й са установени 225 жилищни сгради от 3-та категория и 122 жилищни сгради 4-та категория със завършено застрояване, пише 24 часа.

"В момента ДНСК извършва проверка като установява собствеността, изисква строителни книжа", каза Петрова. Тя припомни, че от 57 влезли в сила заповеди за премахване, 36 са изпълнени. Предстои да се изпълнят и останалите 22.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес