Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата да разпита правосъдния министър за „златните паспорти“, искат от ДПС

09 февруари 2022, 11:03 часа • 4661 прочитания

ДПС сезира главния прокурор Иван Гешев във връзка с изказване на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за "златните паспорти". От партията настояват тя да бъде разпитана.

Това съобщи на брифинг в парламента зам.-председателят на ДПС Хамид Хамид. Той настоя прокуратурата да разпита Йорданова и тя да предостави информация по изнесените от нея публично данни за участие на адвокатски кантори, близки до ДПС, в придобиването на инвестиционни паспорти.

"Категорично заявяваме, че нито ДПС, нито който е да е народен представител от ДПС, нито който и да е член на ДПС, има каквато и да е връзка с така наречените "златни паспорти". Нямаме адвокатска кантора, която се занимава с придобиване на българско гражданство", обясни Хамид.

"Ако това е опит за отклоняване на общественото мнение от пълната проверка, която иска ДПС, то този номер няма да мине. Управляващите упорито бягат от тази проверки и подават в общественото пространство всякакви подобни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да правят гнусни инсинуации по отношение на ДПС", каза още Хамид.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че явно било практика на управляващите да боравят "единствено с медийни внушения". 

Двамата защитиха депутата Делян Пеевски по повод заявката на министър Асен Василев отново да предизвика данъчни ревизии на Пеевски.

Според председателя на ДПС тези проверки ще бъдат "ревизии на ревизиите на ревизиите".

"Тук става въпрос за закана за неправомерен натиск на служители на НАП. Най-вероятно целта е да се обслужват и легитимират бъдещи медийни публикации на олигарха Иво Прокопиев за създаване на внушения и лъжи," посочи Карадайъ.

Той предупреди Асен Василев, че заставането му в услуга на Иво Прокопиев, ще доведе до неговия провал и до провала на цялото правителство.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес