Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проф. Ивайло Дичев: Фандъкова с експертен съвет за паветата? Очаквам Радев да свика съвета по национална сигурност за дупките

07 октомври 2022, 15:50 часа • 2634 прочитания

"Фандъкова щяла да сформира международен експертен съвет в търсене на решение как да се пренаредят отново жълтите павета пред Народното събрание. На следващия етап очаквам Радев да свика съвета по национална сигурност за дупките!".

Фандъкова щяла да сформира международен експертен съвет в търсене на решение как да се пренаредят отново жълтите павета пред Народното събрание. 
На следващия етап очаквам Радев да свика съвета по национална сигурност за дупките!"Фандъкова щяла да сформира международен експертен съвет в търсене на решение как да се пренаредят отново жълтите павета пред Народното събрание. На следващия етап очаквам Радев да свика съвета по национална сигурност за дупките!".

Това написа професорът по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Ивайло Дичев в публикация във Facebook.

Скрийншот: Facebook.com/Ivaylo Ditchev

Изказването му идва по повод новината, че експерти от България и чужбина ще решават как да се направи качествено пренареждане на жълтите павета в столицата. Оказа се, че одобрената технология за редене на настилката само с пясък е неуспешна и паветата се разместиха седмица след първоначалния ремонт. Затова е решено те да бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя.

На заседание на Столичния общински съвет кметът Йорданка Фандъкова заяви, че през последната година фирмата изпълнител на ремонта на паветата е получила глоби в размер на 2 милиона лева за други техни проекти.

Все още не е ясно кога разместените павета ще бъдат пренаредени. Това решение се възлага на експертния съвет към общината, който ще дискутира как новото пренареждане да стане здраво и качествено.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес