Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Продължаваме промяната" предлагат Николай Денков за премиер?

15 декември 2022, 11:02 часа • 7442 прочитания

От „Продължаваме промяната“ ще предложат акад. Николай Денков за премиер в проектокабинета, който смятат да сформират с втория проучвателен мандат. Това съобщиха bTV, Нова ТВ и „24 часа“, позовавайки се на свои източници в партията.

От формацията обявиха, че ще предложат кабинет на малцинството заедно с „Демократична България“, след като проектоправителството на проф. Николай Габровски вчера не мина при гласуване в Народното събрание. Той бе с мандата на ГЕРБ-СДС, а сега ПП и ДБ искат да предложат кабинет със свои кадри.

ОЩЕ: Провал на кабинета "Габровски" в Народното събрание

Според Нова ТВ – номинацията на Денков за премиер ще бъде обявена на пресконференция днес следобед.

Вчера ПП изпратиха на всички парламентарни групи писмо с покана за среща и изброени приоритети, които да бъдат гаранция за съставяне на редовен кабинет с втория мандат. В Народното събрание днес ще има председателски съвет, на който ще се проведе такава среща и ще стане ясно кои формации биха подкрепили мандата на "Продължаваме Промяната".

Николай Денков беше министър на образованието в служебния кабинет с премиер Стефан Янев от май до декември 2021 г. След това беше просветен министър и в правителството на Кирил Петков.

Вижте какво коментира той по темата - ТУК.

По-рано се появи информация, че премиер може да бъде бившият правосъден министър Надежда Йорданова от "Демократична България". Самата тя обаче отрече и каза, че такова нещо не е обсъждано.

"Не искам да гадая какво ще предложат партиите, чакам обосновано решение да дойдат с мандат с кандидат за министър-председател. Тогава мога да коментирам", каза по темата президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел днес.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес