Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството увери, че напълно подкрепя Радев за борбата с корупцията

09 октомври 2017, 17:10 часа • 2269 прочитания

Два часа след като президентът Румен Радев обяви, че борбата с корупцията не е приоритет за политиците, пресслужбата на Министерския съвет разпространи позиция, в която се казва, че правителството изразява пълна подкрепа на усилията на държавния глава да консолидира институционалните действия в борбата с корупцията и ще продължи да участва активно в този процес.

Заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на "Дондуков" 2 се провали днес заради липсата на кворум. От Министерския съвет обясняват, че всякакви твърдения за бойкот са спекулация.

Отсъствието на вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, както и по-ранното тръгване на министъра на финансите Владислав Горанов от заседанието на КСНС е обосновано с международни ангажименти на страната ни и на съответните министри, съобщават от "Дондуков" 1. Захариева била във Варшава на среща на министрите на външните работи във формат Букурещ – Б 9; Каракачанов - на посещение във Франция, а Горанов заминал за Люксембург на заседание на Съвета по икономически и финансови въпроси на Европейския съюз, на което ще бъде обсъждано законодателното предложение за окончателната система на ДДС.

Правителството е извело като приоритет в своята работа системната борба с корупцията по всички етажи на властта и приемането на антикорупционно законодателство до края на годината. Проектът на закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на Министерския съвет беше внесен за разглеждане от Народното събрание и представен на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност към Президента на Република България, се казва в позицията.

Следващото заседание на КСНС за мерки за борбата с корупцията е насрочено за 17 октомври.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес