Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството назначи почетен консул на Казахстан в България

07 септември 2023, 21:33 часа • 2476 прочитания

Министерският съвет прие Решение за откриване на консулство на Казахстан в България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Пловдив и консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Стара Загора, Плевен и Ловеч, и за даване на съгласие Пламен Панчев, български гражданин, да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Казахстан в Република България със седалище в гр. Пловдив и консулски окръг, обхващащ територията на областите Пловдив, Стара Загора, Плевен и Ловеч, съобщиха от правителствения пресцентър.

Още: Казахстан прекрати мисията на руския консул, опроверга го за изучаването на руски език в страната

Пламен Панчев е председател на Управителния съвет на „Сиенит холдинг“ в Пловдив и в качеството си на почетно консулско длъжностно лице се очаква да работи активно за поддържане и задълбочаване на отличните двустранни отношения между Република България и Република Казахстан.

Още: С фадромата напред: Паметник на Ленин си замина скоропостижно (ВИДЕО)

Откриването на консулство на Република Казахстан в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице със седалище в гр. Пловдив ще допринесе за увеличаване на възможностите за сътрудничество между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области от взаимен интерес.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес