Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството и Тристранката в действие на днешния 4 октомври

04 октомври 2016, 07:21 часа • 436 прочитания

И през тази седмица редовното правителствено заседание няма да бъде както обикновено - в сряда. Правителството се събира на заседание днес (4 октомври).

Дневният ред на заседанието предвижда предимно имотни проекторешения. Министрите ще одобрят проект на споразумение между правителството на България и правителството на Обединените арабски емирства за икономическо и техническо сътрудничество. Ще бъде взето решение и за плащания по шест загубени от България дела в Европейския съд по правата на човека, включително срещу Международната банка за търговия и развитие. Най-вероятно ще бъде обявено и сътрудничество с Виетнам за превенция на борбата с престъпността. Ще бъде обсъдено и предложение до президента за награждаване на Станислав Димитров с орден "Стара планина" първа степен.

Освен редовното правителствено заседание, в сградата на Министерския съвет ще се проведе и заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), предаде БГНЕС. В дневния ред на социално-икономическите партньори е предвидено да бъдат разгледани два проекта на закони – за изменение и допълнение на Закона за акцизните и данъчните складове и за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Ще бъде обсъден и проект на постановление на Министерския съвет /ПМС/ за приемане на Наредба за условията и реда за командироване на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес