Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП няма да ходят на изслушването за Gemcorp: Няма да се занимаваме с циркове

06 декември 2022, 15:28 часа • 1628 прочитания

"Продължаваме промяната" няма да отидат на изслушването за Gemcorp, стана ясно от брифинг на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Припомняме, че днес има заседание на временна комисия и на изслушване са поканени Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Александър Николов. На "Продължаваме промяната" обявиха, че им е омръзнало от "борисовки". 

"В момента тече парламентарен контрол. Много по-важно е да изслушваме министър Шишков във връзка къде са парите от магистрала "Хемус", отколкото да се занимаваме с цирковете, организирани от партия ГЕРБ във връзка с изслушването от Gemcorp", подчерта Петков и заяви, че се връща в зала, където ще участва в парламентарния контрол. 

Той отново припомни, че меморандумът е необвързващ. "Необвързващ меморандум за разбирателство", подчерта Петков. 

По думите му на оперативно заседание на Министерски съвет е взето решение този меморандум да бъде прекратен. 

От своя страна Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" смята, че ГЕРБ вдига несъществуваща тема. "На миналото заседание на комисията министърът на енергетиката каза нещо много важно, че са получени писма - потвърждение от двете компании (бел. ред. Gemcorp и IP3), че няма претенции към българската страна.  Служебният министър на енергетиката потвърди, че няма никаква щета за държавата вследствие на този меморандум", добави още депутатът от "Продължаваме промяната". 

ОЩЕ: Gemcorp писмено потвърдили, че меморандумът е прекратен, IP3 - още не

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес