Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПП МИР излезе с позиция след изказването на Валентин Златев за кмета на Ботевград

08 януари 2020, 14:46 часа • 9598 прочитания

Политическа партия МИР излезе с позиция по повод нападките на бизнесмена Валентин Златев към кмета на Ботевград Иван Гавалюгов.

В официално писмо до медиите от партия заявяват, че се "противопоставят на опитите на Златев да отклони темата от ВЕЦ „Бебреш”, собственост на баща му, посочен като един от основните причинители на безводието в Ботевград, като хвърля безпочвени обвинения към кмета Гавалюгов. Ръководството на партията, както и ботевградчани, категорично заставаме зад кмета по повод нападките на Валентин Златев."

От партията питат кой и как е дал разрешение за пускане в експлоатация на ВЕЦ-а на Златев и каква е връзката на бившия заместник министър на околната среда и водите Красимир Живков със самия Валентин Златев, който е дал разрешителното на ВЕЦ „Бебреш” и чия квота е той? 

"Призоваваме главният прокурор да се самосезира за твърденията на Златев, че в Ботевград действа организирана престъпна група. Прокуратурата да влезе и да обследва всички процеси от издаването на разрешителното за ВЕЦ-а, до това кой и на къде отклонява водни количества”, заяви председателят на ПП МИР.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес