Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последен ден да подадем документи за гласуване по настоящ адрес

16 март 2023, 11:37 часа • 1503 прочитания

Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес на предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Както беше съобщено по-рано, те може да се подават и по електронен път в сайта на ГРАО, без да се изисква електронен подпис.

В електронното заявление избирателят вписва имената си по документ за самоличност, вида и номера на документа за самоличност, датата, мястото и органа на издаването, единния си граждански номер, сравнява постоянния и настоящия си адрес и посочва телефонен номер. Още: Парламентарни избори април 2023: В коя секция можем да гласуваме - ето как да проверите

На 18 март изтича и срокът за подаване на заявление за гласуване с подвижна избирателна секция за гласоподавателите с трайни увреждания. Общините отново ще проверяват по служебен път документите за увреждания при хората, които заради заболявания искат да гласуват с подвижна кутия. Ако служебната проверка не е успешна, тогава общините би следвало да изискват от експертните лекарски комисии документи. Секция ще се образува само ако има подадени поне 10 заявления.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес