Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политическите партии да не си присвояват национални празници, искат футболни фенове

02 март 2014, 10:00 часа • 17316 прочитания

Никой няма право да монополизира национален празник. Заявили сме събитие срещу Паметника на Васил Левски утре и искаме да покажем какво значи 3-ти март за обикновения българин, а не за политическите партии. Това заявиха един от лидерите на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето и председателят на Сдружението на футболните фенове Елена Ваташка.

В ефира на Нова телевизия Дучето каза в прав текст, че всички, които лъжат как футболните фенове са платени, първо трябва да погледне себе си и тогава да разпространява инсинуации. Димитър Ангелов обаче не посочи поименно кои партии визира.

Попитан какво ще се случи утре, 3-ти март, при преминаването на шествието на „Атака” край Паметника на Левски в София, Дучето каза, че той ще е там, за да почете българщината.

На въпрос защо чак сега се организира гражданска проява за трети март, след като всяка година партия „Атака” организира традиционно шествие, Дучето и Ваташка не дадоха пряк отговор. Ваташка обаче подчерта, че всички нормални хора в България искат да защитят българското – нима след като мюфтийството иска имоти на килограм, трябва да се разделим с историята си? Ами утре ако поискат арабаконашкия конак, където е държан Васил Левски, ще го дадем ли, попита тя. Няма ли достойни хора в мюфтийството, защо позволяват на ДПС да ги командва? Убедена съм, че там има достойни и умни хора – нека реагират, призова ги Ваташка.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес