Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Политически зоопарк": Отзовахме Борисов и шайката

20 юли 2020, 16:16 часа • 5592 прочитания

Вече повече от седмица граждански протести искат оставката на правителството. Ранобудни протестиращи днес още от рано се събраха пред Народното събрание около паметника на Цар Освободител.

Впоследствие в парламента се проведоха дебати, касаещи вота на недоверие срещу правителството. Искането беше внесено от 77 народни представители от ПГ на "БСП за България" с мотив "провал в политиката за противодействие на корупцията".

Динамичните събития предизвикаха и много интересни отзиви в социалните мрежи. Граждани, журналисти и общественици използват социалната мрежа като основна трибуна, за да изкажат мненията и идеите си.

По традиция сме подбрали най-интересните от тях и ще ги публикуваме в традиционната ни рубрика "политически зоопарк".

Ето ги и тях:

Румяна Ченалова (бивш съдия, уволнена дисциплинарно заради "Яневагейт")

Отзовахме Борисов и шайката. Заявихме го ясно и недвусмислено. В продължение на 11дни българският народ в България и чужбина показа, че решението е непоколебимо и ще се отстоява докрай.

11 дни пипалата на октопода се гърчат за да спечелят време и сътворят поредният пошъл сценарий, поредната провокация, да купят продажните души, да внушат страх и спасят властта си.

Достатъчно! От днес им забраняваме да функционират!

Тяхната държава не е наша.Всяко от зъбчатите колела на сложния държавен механизъм трябва да преустанови движението си, защото е вредоносно и опасно.

Днес започва процеса на спиране.Ще бъде бавно, тежко, със съпротивление, омраза и може би репресии.

Това е пътя! Вече не се страхуваме! Знаем, че ние сме суверена – нашата воля ще определя бъдещето на България!

Да стегнем редиците и извървим пътя до край!

Само напред, българи!

Анна Заркова (журналист)

Заслужаваше си да се чуе дебата "за" и "против" корупцията в парламента сутринта. Защитниците на клептокрацията (особено дамите) показаха по много забавен начин оня удивителен женски инстинкт за нещата, с който всяка "тъпа пу..ка", както Бойко би казал, се оневинява пред мъжа си, когато я завари с комшията в кревата. В пледоариите си в защита на крадливата власт те се спряха с бойни викове на всичко, освен на очевидното.

Любомира Ганчева (Алтернатива за Българско Възраждане)

В НС до момента само Крум Зарков знае за какво говори, чувства думите си и не подмрънква, забол нос в лист...

Велизар Енчев (журналист)

Един антрополог и една катаджийска политоложка вече трета година громят парламентарната опозиция и президента, но тв-водещите не ги карат да декларират конфликт на интереси.

От три лета господинът обикаля бандустана, чете лекции на ГЕРБ-актива, учи го как се мачкат комунистите и прибира солидни хонорари.

В съавторство с една Калинка от СКАТ Антоанетка проби в КАТ, изработи им листовки и инкасира половин милион.

Парите, парите! Търсете парите!

Cherchez l'argent !

Александър Симов (журналист и депутат от БСП)

Президентът Румен Радев е нещо като персонален демон на парламентарната група на ГЕРБ. Техният личен Торбалан. Очевидно така се се плашат взаимно на своите заседания: "Или ще гласуваш правилно или Румен Радев ще дойде да те отвлече и да те заключи в тъмните подземия на "Дондуков" 2". Тези хора са вън от реалността. Обитават собствена фентъзи-държава. И заради това изглеждат като сюрреалистични сенки по стената на пещера. Ти им казваш, че хората не могат да ги дишат, че не ги приемат политически и естетически, а те почват да изброяват някакви виртуални успехи и си мислят, че постигат нещо...:)))

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес