Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Политически зоопарк": Крадливите приватизатори сами на себе си са контрольори

12 февруари 2020, 15:50 часа • 9788 прочитания

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС извършването на пълна проверка на целия приватизационен процес, както и на последващия контрол от ресорните министерства, агенции и други държавни ведомства.

Идеята очаквано предизвика множество реакции, не само сред политическите лица, но и сред журналистите и гражданите в социалните мрежи.

Затова по традиция ще ви представим най-интересните мнения, които касаят новата активност на главния прокурор. Съвсем естествено преобладаваха ироничните мнения, с оглед на огромния обем от работа, който резонно навежда на мисълта за съмнителни резултати.

Вижте и най-интересните мнения от социалните мрежи:

Главният прокурор почва "проверка на целия приватизационен процес и на последващия държавен контрол." Това за контрола ми хареса най-много. И кой знае защо си спомних как през 2010 г. правителството сля Агенцията по приватизацията с Агенцията по приватизационен контрол. Сля ги в едно! Оттогава всичко е типтоп. Крадливите приватизатори сами на себе си са контрольори. И сигурно сега с голям мерак ще дадат на г-н Гешев доклад - кой, кога , къде и кое предприятие е откраднал.

Анна Заркова/журналист

Спомням си навремето колко ме беше пленила теорията на Ницше за вечното възвръщане. Тя обещаваше повтаряне на живота в космически мащаб и колкото й да е гадно да изживееш отново махмурлуците си и Бойко Борисов - теорията е примамлива. При нас обаче ние живеем в Ницше на екстази и амфетамини. Днес чета как Гешев е разпоредил проверка на цялата приватизация. Убйствено дежа вю. По времето на ГЕРБ това се случва за трети или четвърти път. Само преди три години ГЕРБ пак бяха яхнали вълната и пак обещаваха ревизия на приватизацията. Щяхме да променяме и конституцията, спомняте ли си? В нейната част за отпадане на давността. То бяха едни тежки политически спорове и обвинения. След това идеята беше заметена под килима. Сега пак сме в период на възвръщане. Пак ще громим несправедливостите от историята. Въпреки, че ако следим версиите за миналото на ГЕРБ, цялата приватизация у нас се изчерпва с "Техноимпекс". Нищо друго продадено няма. Честно казано вече почна да ми писва от това дюкянче за рециклирани образи и пластмасови емоции. Фактът, че прибягват до ръждясалия арсенал, говори в каква криза на политически идеи се намираме. Очаквам скоро прокуратурата да почне и официално разследване защо България днес не се намира на три морета. Като ще ровим в историята нека поне да уплътним работата на обвинението.

Александър Симов/журналист и депутат от БСП

Пунтамаренето за днес - Борисов обяви курс към машинно гласуване, Гешев преглед на приватизацията. Важното е заглавия да има. И знаете ли кой е елементарният тест за истинност?

Какво им пречеше досега да са го сторили - единият като е от 10 години на власт, а другия от толкова години заместник и сега главен прокурор.

Тъй като не можете да се примирите с това което става в реална България, те ви предлагат да се пренесете във виртуална България, там където нещата а-ха да се случат, и все не стават.

Както си казва никога не е късно да се излъжете за пореден път? Тя сметката си е ваша.

Илиан Василев/ бивш дипломат и бизнесмен

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес