Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петков категоричен: Изключено е да сме в общо правителство с ГЕРБ

11 януари 2023, 18:18 часа • 3593 прочитания

В никакъв случай ние не можем да сме в общо коалиционно правителство с ГЕРБ в този момент. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти.

На въпрос дали ПП биха подкрепили "Демократична България", ако те получат трети мандат за съставяне на правителство и бъде приет механизмът за разследване на главния прокурор в този му вид, Кирил Петков каза, че не би застанал до ГЕРБ, но би застанал до ДБ, като допълни, че с тях имат общи ценности, идеи и приоритети. 

Петков отбеляза, че законопроектът, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, който в момента се разглежда в правна комисия е може би най-важният, но не единственият.

"Той е много по-важен от живота на този парламент, дори от възможността за правителство, защото това е проблем, който ние, като общество, сме имали в последните 30 години", добави Петков. Според него текстовете в законопроекта не са противоконституционни, което се потвърждава от мнозинство юристи и специалисти. Припомняме, че със съобщение на посолството си у нас САЩ обявиха, че подкрепят закона за разследване на главния прокурор.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес