Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски: Нищо не се е успокоило, най-хубавото предстои (ВИДЕО)

22 ноември 2023, 09:46 часа • 1585 прочитания

Както виждате - нищо не се е успокоило. Най-хубавото предстои. Това каза председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента по повод напрежението в некоалицията. 

Пеевски намекна, че ПП-ДБ искат да закрият полицията

"Твърдо стоим зад момчетата. Трябва да има държава. Или ще има, или няма да има държава. На г-н Петков му казах като иска да закрива полицията, да внася проектозакон", коментира Пеевски.

Думите му бяха във връзка с предложението на ПП-ДБ за комисия, която да разследва полицейското насилие, за която Пеевски бе категоричен, че ДПС няма да подкрепи. ОЩЕ: Вотът на недоверие не мина, ГЕРБ и ДПС подкрепиха кабинета (ВИДЕО)

Той също така обърна внимание, че има Инспекторат към МВР, прокуратура и съд, които разследват полицейското насилие. "Парламентът няма тези функции. Ние правим закони, по тези закони след това работят ведомствата. Ние сме за това - да им направим закони. Ние ставаме разследващи на полицаите и какъв сигнал им даваме - че другите институции не съществуват", заяви Пеевски. ОЩЕ: Министърът на МВР трябва да си ходи: Политолози за трусовете на политическия терен

ДПС с предложение за комисия

Пеевски обяви, че ДПС ще предложат временна комисия, свързана с електронното управление и със заместник-министъра. В тази връзка Пеевски напомни, че ДПС отдавна са поискали оставката на Михаил Стойнов заради сканадала с машините преди първи тур на местните избори. ОЩЕ: Денков: Зам.-министър Стойнов е направил някакви административни нарушения

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес