Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ПД "Социалдемократи" в Силистра се влива в АБВ

17 юни 2014, 12:37 часа • 21569 прочитания

Политическо движение „Социалдемократи” /ПДС/ в област Силистра се влива в гражданското движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ), съобщиха от движението. Решението е взето на проведения Областен съвет на ПДС.

Представители на седемте общини в областта са се обединили около идеята цялата областна организация да подкрепи АБВ и активно да участва в очакваните парламентарни избори. Ръководството на ПДС в областта е подало оставката си от ръководните структури на партията, а членовете са депозирали заявления за напускане на партията.

Делегати на движението ще бъдат сред учредителите на АБВ като партия на 28 юни в София. С този акт те демонстрират одобрение за политика, която предлага АБВ – изчистване на политическия живот от задкулисието, прозрачност при вземане на решенията, поемане на отговорност за изпълнение на ангажиментите към избирателите, обясняват от пресцентъра на АБВ.

ПД „Социалдемократи” има двама общински съветници в община Силистра и един в община Ситово, както и структури във всички общини на областта. Всяка от тях е отворена към желаещите да подкрепят АБВ.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес