Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Памперса", "Трите хикса" и "Семката": Още разкрития за конкретните купувачи на гласове на Делян Пеевски?

30 септември 2024, 09:56 часа • 1865 прочитания

"Семката", "Фитката" и "Памперса" - това са прякорите на още една от групите купувачи на гласове, с които Делян Пеевски ще работи и на тези избори.

Това твърди в своя публикация депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. Преди дни той представи първата част от списъка с купувачи, като сред тях фигурираха хора с прякори "Цайса", "Сандокана" и "Данчо Пръча" - припомнете си и останалите.

"Втора част на купувачите на гласове, за които МВР се прави, че не съществуват", пише Ивайло Мирчев, и описва:

"1. Хасково - на терен работят Ами (Капитан Андреево, свързан и с Таки) и Семката.

2. Габрово - В Габрово и Севлиево купува Памперса. Наглостта е стигнала такива размери, че се правят срещи, на които присъстват полицаи на високи нива (от Севлиево), като доказателство, че МВР няма да пречи на търговията с вот. Другият купувач за района е с прякор Трите хикса (ХХХ).

Още: Двете ДПС в Кърджали: като в битката за Сталинград?

3. Монтана и Враца - Митко Галата.

4. В София област (Ихтиман, Ботевград и Самоков) вършее Радо Слънцето. Там се очакват много гласове за бившия вътрешен министър Калин Стоянов и пресен партиец при Пеевски.

5. В Костинброд за Пеевски пазаруват дама с първо име Анелия и прякор Трафикантката, както и известният в района Д.Г. с прякор Мишо.

Снимки: БГНЕС

6. В Плевен за покупката на ромски гласове се грижи М. П., който беше осъден на 4 г. затвор за изнудване, принуда и побой над човек.

7. В Бургас допълваме с Митко Каратиста.

8. Сунгурларе - Кемал Бозов, вече осъждан за купуване на гласове, иначе се занимава с дърводобив.

9. Ямбол - Територия на Солингена, както и О.А., собственик на ресторант, в който в последните дни се правят координационни и логистични срещи за купуване на гласове. Както и Н.Д., нависоко в местната структура на Пеевски, осъждан, местна мутра, участвал съвсем наскоро на среща в хотел Маринела, на която са се пазарили хиляди гласове в областта.

10. Стара Загора - Юлиан Фитката.

Още: "Измамното спокойствие" пред Борисов и гладът за нов месия: Анализ на Петър Чолаков (ВИДЕО)

В следващите дни ще предоставим и нова порция купувачи на гласове в страната, за които МВР се прави, че не съществуват. Към момента полицията не прави нищо по профилактиране на търговците на вот, а на места подпомага процеса", казва още Мирчев.

По думите му "в търговията с гласове се въртят десетки милиони, поръчителят е ясен, под него лейтенантите кметове и депутати, а изпълнителите са от криминалния контингент - рекетьори, лихвари, класически мутри", а в арсеналът с методи Пеевски е вкарал и "буквално цели пачки с пари".

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес