Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак опашки за предаване на изборните книжа в София

14 ноември 2021, 23:50 часа • 2112 прочитания

1 200 секционни избирателни комисии трябва да предадат тази нощ изборните материали в двете комисии, които са разположени в зала „Арена Армеец“ в София. Образуват се опашки, периодично, заради грешки в протоколите, които трябва да бъдат поправени, предава БНР. Близо 100 сигнала са получени само в 23-та районна избирателна комисия за непредадени контролни разписки от машинното гласуване.

Както стана ясно по-рано днес, една разписка беше изядена, други са били късани или прибирани по джобовете на избирателите, защото не са успели да гласуват и за парламент и за президент и не им е била дадена втора карта за гласуване.

Очаква се тази нощ работата на Районните избирателни комисии да продължи по-дълго заради отчитането на изборните книга и за президент и за парламент.

В АСИКС „Арена“ още пред 22 часа започна предаването на протоколи на секционните избирателни комисии в 24-ти МИР-София. Те са общо 518 на брой.

Председателят на комисията Таня Александрова заяви, че не очаква забавяне на работата заради решението на ЦИК да се броят 100 процента от хартиените отрязъци.

„Колегите вече от секционните комисии започват да пристигат бързо, което означава, че явно нямат проблем по места. Не мога да кажа към момента, защото нямам информация от самите секционни комисии, но факта, че много от тях вече са на място, това означава, че не са имали много сериозни проблеми с броенето на бюлетините“.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес