Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отцепникът от ГЕРБ Даниел Георгиев оттегли заявлението си за напускане

20 май 2014, 10:42 часа • 14174 прочитания

Депутатът от ГЕРБ Даниел Георгиев, за който вчера бе съобщено, че напуска парламентарната си група, е оттеглил заявлението си и остава в партията, съобщава "Преса".

Новината за напускането му дойде вчера от лидера на политическа партия "България без цензура" Николай Бареков. Бареков оповести в Сливен, че Георгиев ще е четвъртият отцепник от партията на Бойко Борисов, който ще се присъедини към ББЦ.

Днес обаче стана ясно, че Даниел Георгиев е оттеглил искането си за напускане на групата от деловодството на Народното събрание.

Искам и оставам в ПП ГЕРБ, заяви самият Даниел Георгиев.

Георгиев каза на пресконференция днес, че реакцията му, че напуска ГЕРБ и отива в ББЦ е била умишлена и породена от публикации, които месеци наред са излизали в медиите.

Оставам в партията не само заради Бойко Борисов, но и заради всичките си колеги в ПГ, с които сме в много добри отношения и сме съратници в изпитанията, добави Георгиев. Той обясни, че е нормално един политик от НС да общува с хора от всички политически сили, но обяви, че не е вербуван от други партии. "Не съм напускал реално, просто го казах, за да затвърдя доверието на хората около себе си", повтори Георгиев. Според депутат от ГЕРБ Красимир Велчев с действията си Даниел Георгиев е "убил всичко детско" у Николай Бареков. "Той се върна в ролята си на журналист, а може би мечтаеше и за Костинброд 2", заяви Велчев.

Пореден депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група на Бойко Борисов, за да отиде в "България без цензура", съобщи преди дни Николай Бареков.

От партията на Борисов обаче възразиха и посочиха, че нито в деловодството на Народното събрание, нито в кабинета на председателя на парламента е депозирана молба за напускане на ПГ на ГЕРБ от народния представител Даниел Георгиев. „Не се занимавам с лицето Бареков", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нека да изчакаме официалните факти и позиции по случая, защото във вчерашния ден имаше доста разнопосочна информация, посъветва тази сутрин Цецка Цачева. Очаквам председателят на парламента Михаил Миков да заяви лично напускането на Даниел Георгиев от Парламентарната група на ГЕРБ, каза тя по повод информацията за напускането на депутата Даниел Георгиев. „Не съм видяла негово заявление, никой от колегите не знае за случая. Преди това сме имали много пъти разговори с него. Това за нас не е тема в момента на кампанията", допълни Цецка Цачева.

„Мога да коментирам факти, които са ми известни. В момента съм в кампания. Научихме се в последните кампании какви ли не удари срещу нас да се сипят от опонентите ни. Нека да изчакаме нормално развитието на случая. Явно са ни много ценни депутатите, ухажват ги от различни други партии и групи", подчерта Цецка Цачева.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес