Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От "Да, България" ще направят изявление във връзка с жалбите по регистрацията на партията

06 февруари 2017, 17:12 часа • 1382 прочитания

Предстоят да станат ясни подробности около появилата се по-рано информация за това, че са внесени жалби срещу регистрацията на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов - "Да, България".

В кратък телефонен разговор пред Actualno.com Иванов уточни, че в 17:30 часа във Facebook страницата на "Да, България" ще бъде достъпно живо излъчване, чрез което от партията ще коментират появилите се информации.

Припомняме Ви, че по-рано стана ясно, че внесени в последния момент жалби срещу регистрацията на новата партия „Да, България!“ преграждат пътя ѝ за участие в предсрочните парламентарни избори. Днес до обяд са внесени три жалби, информира сайтът "Де факто", като се базира на свои източници.

Смайващото е, че две от тях са от учредители на партията, т.е. ударът идва „отвътре“. При това положение делото за регистрацията отива във Върховния касационен съд, а ЦИК приема документи за участие във вота до 8 февруари, докато ВКС има срок от 14 дни да се произнесе т.е. партията на Христо Иванов би пропуснала изборите.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес