Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Орешарски иска подкрепа за бюджет 2014, за да продължат "политиките за хората"

14 ноември 2013, 12:09 часа • 18608 прочитания

Бюджетът за следващата година във варианта, който предлагаме, е напълно изпълним. Надявам се на подкрепа от страна на парламента, за да може правителството да продължи да изпълнява политиките за хората, заяви в пленарна зала премиерът Пламен Орешарски.

„Всички критични бележки ще разгледам много внимателно и ще имаме предвид при водене на политиката през следващата година. Надявам се да подкрепите този бюджет. Той дава достатъчно инструменти, за да продължим политиките за насърчаване на икономиката и създаване на по-благоприятен стопански климат. И още следващата година да направим първи стъпки за икономически растеж”, каза министър-председателят.

„Този бюджет ще ни даде възможност и за малко по-активни политики в областта на образованието в посока професионалния акцент в образованието. Надявам се, че ще можем да направим и първи стъпки в дълго отлаганата здравна реформа. Този бюджет ще даде глътка въздух на местните власти”, подчерта Пламен Орешарски.

Междувременно днес сутринта, в сутрешния блок на bTV, депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев обяви, че цялата парламентарна група на партията обмисля да подаде колективна оставка.

"Съжалявам, че ние сме в този парламент. Единствената причина ГЕРБ да не си подаде оставката е, че вие няма да гласувате, само и само да останете на власт, както показва опитът", заяви Главчев срещу опонента си от БСП Румен Гечев. Гечев веднага апострофира, че ГЕРБ може да пробва да си подаде оставката, пък останалите партии ще видят как ще гласуват по такъв казус.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес