Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Димитър Георгиев е новият председател на ДАНС

20 март 2015, 19:05 часа • 16375 прочитания

Със свой указ президентът Росен Плевнелиев назначи Димитър Георгиев за председател на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Назначението на председателя на ДАНС, както и на главен секретар на МВР, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март в рамките на месеца на политическите консултации на „Дондуков“ 2. Това става ясно от информацията на прессекретариата на държавания глава.

Припомняме ви, че Георгиев беше предложен по време на последното заседание на кабинета в сряда.

Новият председател на ДАНС е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР, съобщават от правителствената пресслужба.

След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи. В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на Комуникационна компания „Теленор България”


Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес