Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиненият в корупция архитект на Асенoвград излиза в принудителен отпуск

23 май 2017, 18:45 часа • 5491 прочитания

С цел да не се въздейства на активния ход на досъдебното производство, относно обвиненият в корупция главен архитект на Асеновград Константин Атанасов, решението на кмета на града доктор Емил Караиванов е подчиненият му общински служител да излезе в принудителен отпуск.

„Оставам твърдо на позицията за оказване пълно съдействие на разследването за всеки казус - предмет на досъдебното производство. По закон, правомощията на главен архитект е невъзможно да бъдат прехвърляни на други лица.“, казва кметът.

Това налага намиране на временен законосъобразен вариант за заемане на длъжността от друг правоимащ, за да може административната работа в Общинска администрация да продължи в нормален порядък.

„Правомощията ми на кмет и работодател на служителите в Общината са били винаги на страната на законосъобразни процедури по възлагане на дейности и услуги с бюджетни и други публични финанси. Като кмет, бях информиран от органите на Прокуратурата по досъдебното производство, за целите на което Общината съдейства с изисканата документация.“, категоричен е Караиванов.

Той поясни, че съдейства служителите на Общинска администрация да участват в изясняване на обстоятелства по случая. Градоначалникът посочи, че за повдигнатото обвинение, спрямо главния архитект на Асеновград, е разбрал чрез публичното огласяване, от страна на Прокуратурата.

Днес екипът на Actualno.com се опита да се свърже с Атанасов по телефона, но отговор отсреща не получихме.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес