Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обрат! ДПС няма да подкрепи мажоритарния вот

13 юни 2017, 22:36 часа • 2793 прочитания

Парламентарната група на ДПС в крайна сметка няма да подкрепи промените в Изборния кодекс, внесени от ГЕРБ, целящи на мажоритарна изборна система с абсолютно мнозинство в два тура. Това решение е взето след "драматично заседание на групата този следобед", каза депутатът Хамид Хамид в предаването "Референдум" по БНТ.

Припомняме, че по-рано днес на заседание на правната комисия ДПС даде 2 решителни гласа на ГЕРБ, които се оказаха ключови за приемане на законопроекта. Самият Хамид Хамид обяви пред депутатите от комисията, че движението подкрепя законопроекта за да защити партийния си интерес

"След драматично заседание на парламентарната група, много по-тежко от това на правната комисия, партията реши да не подкрепи в пленарната зала законопроекта на управляващите", обяви депутатът пред БНТ.

"В групата на ДПС започнаха да надделяват гласовете „за“ мажоритарната система. Бях си обещал да убедя колегите да го подкрепят и май съм на път да го сторя. Харесва ми идеята да няма уседналост, както и гласовете в чужбина да отидат в съответните райони“, обясни той.

Хамид каза още, че трябва промяна в партийната система, която да не е козметична, а да даде нов тласък на партийната система.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес