Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият коалиционен партньор на Пеевски: Широко отворени или затворени очи

05 септември 2024, 08:06 часа • 4426 прочитания

Не сме проходили още, така да се каже. Създадохме партията, защото видяхме, че в патриотичната ниша са се намърдали русофили – а ние сме патриоти, подкрепяме членството на България в ЕС и НАТО. Това заяви Георги Попов, председател на "Български глас" - с уточнение, че партията участвала за пръв път на избори на последния местен вот, през есента на 2023 година.

ДПС има общо с нашата коалиция, настоя Попов, визирайки ДПС на Делян Пеевски. Г-н Делян Пеевски сложи подписа си от името на ДПС под коалиционното споразумение, потвърди Попов.

Пред сутрешния блок на bTV обаче Попов призна, че в програмата на партията имало точка като защитаваното от "Възраждане" - да се преразгледа участието на България във военни и икономически съюзи. Сега обаче това не било на дневен ред: "Ще променим". Но "Български глас" не отрича, че отлъченият от "Възраждане" Николай Дренчев беше в тяхна листа – било обаче "гражданска квота", а дали затова я има и темата за членството на България ...: "Пазим образа на водача": Отцепникът Дренчев за отношенията във "Възраждане" (ВИДЕО)

Георги Попов категорично заяви, че не подкрепя т.нар. „джендър промени“ в Закона за училищното и предучилищното образование. Той отрече и, че партията му търси налагане на само една религия (православната) и то в управлението на държавата - било лапсус, че в програмата им пишело „църква“ що се отнася до публични постове, било хипотетично.

Друго уникално признание на Попов – националната и местната политика са различни, нямало проблем да са в коалиция с ВМРО в Благоевград, които считат ДПС за незаконна партия, защото е етническа, тъй като сътрудничеството с ВМРО е на местно ниво – националната политика била друго нещо.

Познато лице покрай "Български глас"

Един от учредителите на "Български глас" е Тихомир Василев – човек, определящ се за политолог и близък като политически действия до Мая Манолова и Настимир Ананиев. Василев обаче категорично се разграничи от "Български глас" сега – с пространни обяснения в личния му профил във Фейсбук: Протестиращи от лятото на 2020 г. учредяват партия "Български глас"

Повече за Тихомир Василев в "исторически аспект": Мая Манолова за МВР акция срещу неин активист: Настояваме Борисов да върне уреда за варене на компоти

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес