Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова глоба за министрите - да садят фиданки

29 декември 2015, 07:30 часа • 3331 прочитания

Нов вид глоба за несвършена работа от министрите и зам.-министрите си е предвидил премиерът Бойко Борисов. Това е станало на последното за годината правителствено заседание - на 23 декември, сочи стенограмата.

Глобата е ... екология. Премиерът разпорежда всеки член на правителството, който участва на Министерски съвет и оттегли внесена от него точка, да засади по 10 дръвчета.

"Вече за оттеглена точка, от днес нататък, госпожа Танева да осигурява по 10 дръвчета – който оттегли точката, отива и посажда 10 дръвчета. Предупредих с всички най, най, най-благородни средства, че не ми е приятно – затова съгласуваме, съгласуваме и вкарваме в заседание на Министерски съвет. Така че, оттук нататък, които министри оттеглят точка, Деси им осигурява 10 фиданки, отиват и ги засаждат където си изберат. За това, преди да вкарате точка, си се представете с ботуши и лопати, включително това касае мен. Внимавайте, да не стане гора. От днес нататък важи", постановява Борисов.

Причина за реакцията са оттеглянето на точка 30 и точка 31 от дневния ред. Точка 30 е Проект на Решение за одобряване проект на Закон за кредитите за недвижими имоти на потребители. Точката е оттеглена от финансовия министър Владислав Горанов, който я оправдава с противоречия с икономическия министър Божидар Лукарски, но всичко щяло да бъде решено конструктивно. Точка 31 е Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република България. Тя е изтеглена от зам.-правосъдния министър Христо Ангеличкин и вътрешния министър Румяна Бъчварова. Причината - МВР щяло също да предлага промени и най-добре да се обединят с тези на правосъдното министерство.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес