Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов сблъсък по оста Караянчева-Шопов заради маска в парламента

11 февруари 2021, 11:08 часа • 1666 прочитания

Депутатът Павел Шопов отново не пожела да сложи маска в парламента. Този път народният представител обаче се размина само със забележка от председателят на парламента Цвета Караянчева заради липсата на предпазно средство.

Тя призова депутата от „Атака“ да си сложи маска, а той я репликира „да не се занимава с глупости“. Последва апел към юриста да се държи по-уважително.

„И вие не сте с маска", възрази Павел Шопов, а Караянчева се оправда с това, че е взето решение, според което водещият на заседанието може да бъде без маска, за да се чува в залата.

Шопов информира колегите си в зала, че е направил класация на топ пет най-вредни за страната закони и Законът за концесиите е сред тях. Бившият съдия се аргументира с това, че годишно от страната се изнасят над 9 тона злато, а договорената концесионна такса е под 2%.

Затова Шопов предупреди, че „ВМРО е внедрило свои хора в Министерство на отбраната“ и след промените, с които действието на Закона за концесиите се разпростира и върху отбраната, ще бъдат сключени договори в ущърб за България. Затова депутатът на Волен Сидеров обеща, че след изборите „Атака“ ще отмени закона.

След изказването на Шопов, Цвета Караянчева поиска дезинфекция на трибуната и отново призова депутата от „Атака“ да си сложи маска.

Това не е първият случай на напомняне към депутата, че предпазните средства са задължителни. В предходни заседания той дори бе наказван от председателстващия и призоваван да напусне залата.

Още: Гонят от зала депутата Павел Шопов, отказа да сложи маска и не помръдна от мястото си

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес