Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Марков посочи въпросите, които иска да се зададат на Лозан Панов и Анастас Герджиков

12 октомври 2021, 13:22 часа • 9787 прочитания

"Има видео в интернет отпреди два месеца от интервю с мен. В това интервю за пръв път в публичното пространство се казва и частично пояснявам защо смяната на един магистрат с друг няма да реши проблемите в държавата.

Това се отнася и за много други позиции с ключово значение. Поантата на това интервю е, че трябва да се сменят "правилата" и изказвам съмнение, че в България единици хора знаят кои са тези правила, независимо дали са учили в Харвард, Париж, Бон или в Лом. Имам нещо много конкретно предвид и лично познавам малкото просветени в държавата по темата лица. Те не са и никога няма да бъдат кандидати за парламентарното ни гробище.

Днес установявам с въодушевление и изненада, че почти на всяко интервю дадено от кандидата за президент Панов или Герджиков и двамата пеят същата песен за "промяна на правилата", но въпреки заеманите от тях постове зная, че те не са от просветените в тези "правила" лица. Далеч са от темата.

Много е вероятно да са обикновени плагиати, решили, че говоренето "на ишлеме" ще спечели сърцето на избирателите. Впрочем, отскоро се забелязва тенденция, че плагиатите имат по-лесен достъп до сърцата на политическите лидери, отколкото оригиналите. Но..., това е друга тема, която не ме интересува", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

"Затова моля, ако все пак има останала някаква журналистическа или човешка съвест в мисирките на властта, някои да попита Панов или Герджиков кои са тези правила които трябва да се сменят, за да се получи качествен и ефективен резултат и дали те са готови да понесат лична отговорност за глупостта, която ще изрекат по темата.

Нямам други въпроси към никой интелектуален воайор, защото все пак са цветът на интелигенцията не само у нас, а и по целия цивилизован свят. Нали!? Затова ги питайте! Питайте ги смело, а аз ще слушам внимателно отговорите им. И искрено ще се забавлявам.

Защото само това ни остана."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес