Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ненчев се оправда с Румен Радев за ремонта на МиГ-овете

28 ноември 2016, 09:30 часа • 3025 прочитания

"Чувствам се омерзен. Тук се казва, че действително съм разпоредил договор към РСК за МиГ-овете, след което първото нещо, което казват, е, че съм нанесъл щети за ремонта на един самолет. Това заяви военният министър в оставка Николай Ненчев.

"Имаме едно рамково споразумение, което в никакъв случай не ме задължава. Има едни изводи, един документ", каза още Ненчев.

По думите му за обвиненията по нанесените вреди за ремонтите на самолетите, той се е ръководил от експертен доклад на Румен Радев от 2014 г., който ген. Радев е подписал като докладна записка на 6 февруари 2014 г. "Какво повече да кажа в моя защита. Тя е от 2014 г. към тогавашния министър. Придържам се изцяло към нея”, посочи Ненчев пред bTV.

В първия момент, като получих обвинението, мислех, че руската прокуратура ме обвинява, добави Ненчев. "Ние сме част от ЕС и от НАТО и трябва да спазваме правилата на тези две политически организации. Трябва да се избягва една зависимост от Русия. Аз се чудя как ремонта в Полша, чиято цена е по-ниска, е по-неизгоден, къде са отивали тези пари и защо в един момент Русия свали цената с 1 млн. лева?", попита още той.

По думите му "тук има много силни лобита, засегнати са много силни интереси и това е факт. Мафията в България ме атакува чрез главния прокурор."

Ненчев показа и справка, според която разходите във ВМА са спаднали драстично, без да бъде нанмалено качеството на услугите.

Тези обвинения са безпочвени, не се страхувам от главния прокурор, завърши Ненчев.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес