Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ненчев даде Радев на Комисията за конфликт на интереси заради жена му

17 ноември 2016, 16:05 часа • 4399 прочитания

Министърът на отбраната Николай Ненчев праща новоизбрания президент Румен Радев на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликта на интереси. Ненчев сезира Комисията за конфликт на интереси за това, че първата дама Десислава Генчева е била назначена за пиар на ВВС, докато Радев е бил командир. Това се разбира от писмения отговор на Николай Ненчев до депутата от ГЕРБ Методи Андреев и реформатора Петър Славов.

В качеството си на шеф на ВВС Радев я е назначил на поста на 11 ноември 2014 г. Той е подписал с Генчева допълнително споразумение към трудовия й договор, според който тя работи в отдел "Финанси" и трябва да изпълнява и функциите за връзки с обществеността като "старши експерт" срещу допълнително възнаграждение.

Пресцентърът на МО е сезирал инспектората на ведомството и започва проверка по случая. Сигналът е бил подаден от директора на пресцентъра на военното министерство за системни нарушения от страна на командването на ВВС на административни актове, които регламентират връзките с обществеността, става ясно от писмения отговор, предаде frognews.

Зключението след проверката е, че дейността за връзки с обществеността в командването на ВВС не е осигурена щатно, а при организацията и осъществяването й са допуснати пропуски и нарушения, в това число и на актове на министъра.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес