Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не е въпросът да си говорим мило": Кирил Петков иска ГЕРБ да подкрепи смяната на шефа на КПКОНПИ (ВИДЕО)

15 август 2024, 13:06 часа • 1303 прочитания

"Не е въпросът само да си говорим мило. Въпросът е можем ли да придвижим важните за държавата неща. Готови ли сме да премахнем един човек, който две години си е затварял очите за кражба от 140 млн лв. Ако сме готови, това е стъпка в правилната посока. Ако само си говорим, няма много смисъл, защото трябва давършим работа за гражданите", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента във връзка с предупреждението на Бойко Борисов, че ще отидем на осми избори, ако партиите продължават да враждуват. 

Той призова Бойко Борисов, ако наистина е за разследване на "Булгартабак", да допуснат да се разгледа искането за смяна на шефа на КПКОНПИ на комисия.

Свалянето на Славчев

Припомняме, че още миналата седмица от ПП-ДБ събраха подписи срещу временно изпълняващия длъжността шеф на КПКОНПИ Антон Славчев.

"Днес виждаме, че антикорупционната комисия се задейства сериозно срещу Вълка и заема, който той е взел, но не виждаме никакво действие по другия подобен заем в "Булгартабак". Защо антикорупционната комисия може да работи единия заем, а не работи по другия, който е почти със същия размер и също не си плаща към банката нищо. За мен отговорът е ясен - г-н Пеевски насочва към единия, но пази другия, затова шефът на антикорупционната комисия трябва да бъде свален", посочи Петков. ОЩЕ: Прокуратурата още мълчи за рекордно голямата тераса по "Апартаментгейт"

Възможностите за нова сглобка

Кирил Петков коментира и възможностите за нова сглобка след изборите. "Разбираме, че не трябва да ходим на осми и на девети избори. От друга страна в това Народно събрание партиите си нямаме доверие. Това, което трябва да помислим е, ако всички се откажем от постове и министри и помислим за един общественик, който е равноотдалечен. Това го направиха в Италия, може да е добър модел за България", смята още Петков. ОЩЕ: Гуцанов: Най-лесно е партиите да се скарат, магията е да направиш обединение (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес