Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е имал избор: Рашков обясни защо е назначил съпругата на Нотариуса в МВР (ВИДЕО)

04 април 2024, 15:14 часа • 4481 прочитания

Бившият вътрешен министър и понастоящем депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков обясни на практика защо се е стигнало до назначението на съпругата на Мартин Божанов в редиците на МВР. От думите му се разбра, че той не е имал друг избор. 

Обяснението на Рашков

Конкурсът за длъжността, която впоследствие е заела съпругата на Натариуса, е обявен октомври или ноември, около 6-7 месеца преди да стане министър, обясни Рашков.

"Конкурсът, който е обявен, за наша изненада, е извън практиката на конкурсното начало, е обявен като външен. Това означава, че всеки един, отговарящ на изискванията, който не е служител на МВР, може да подаде документи. Практиката, която е константна за ГДБОП е да се подбират кадри и конкурсите да се обявяват за служители на МВР", уточни Рашков. 

По думите му, когато изтече един конкурс и когато конкурсната комисия е подбрала онези, които се класират, на министъра не му остава нищо друго, освен да подпише заповед за назначаване. ОЩЕ: С атака по Калин Стоянов: Бойко Рашков отговори защо е назначил жената на "Нотариуса" в МВР

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес