Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Напусналите ИТН подкрепят Бойко Рашков и може да гласуват шарено за кабинет

21 юли 2022, 17:01 часа • 1599 прочитания

Напусналите ИТН подкрепят Бойко Рашков и може да гласуват шарено за кабинет. Това стана ясно от брифинга им след срещата с БСП за третия мандат. 

Преговорите обобщи министърът в оставка Радостин Василев обобщи срещата с БСП. "Днес обсъждахме управленска и законодателна програма, която да обезпечи нормалното  функциониране на държавата. Тя е създадена по време на опитите за съставяне на правителство с първия мандат", каза още Василев. Той поясни, че са били запознати с предложенията на ИТН по програмата, като за персонален състав не е говорено. 

"Със сигурност тези 6 човека не са обединени от парламентарна група или партия зад тях. Някои от тях не са склонни да подкрепят нито един министър на ИТН. Други имат персонални изисквания към тях. Не е изключено да има някакъв шарен тип гласуване. Ние сме си говорили, има хора, които не желаят по никакъв начин да подкрепят правителство с учасстие на ИТН", заяви Радостин Василев. 

Иво Атанасов заяви, че напусналите ИТН депутати не са имали претенции за министерски кресла.

Той поясни, че мнението на колегите му е да гласуват против, ако Гроздан Караджов бъде предложен за министър. 

Той обясни, че когато бъде издигната кандидатурата на Рашков, обществото ще види как ще гласуват 6-мата депутати на таблото за гласуване. "След като подкрепяме тази програма, значи сме за кандидатурата на Бойко Рашков", добави Атанасов. 

Ще бъде ли на мафията правителство с ИТН според Бойко Борисов? Четете ТУК.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес