Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На среща при Денков ГЕРБ и ПП-ДБ обсъждат зам.-министри и областни управители

13 юни 2023, 15:08 часа • 2899 прочитания

Представители на ГЕРБ-СДС и на "Продължаваме промяната - Демократична България" са присъствали на спешна среща при министър-председателят Николай Денков.

В разговорите са участвали вицепремиерът Мария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов, а от страна на ГЕРБ-СДС са участвали Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Целта на срещата е била обсъждане на механизмите за назначенията на зам.-министри и областни управители, както и на регулаторите.

Припомняме, че в понеделник се стигна до безпрецедентна ситуация в най-новата ни политическа история, в която само за ден всички областни управители подадоха своите оставки. Кабинетът заподозря пореден опит за саботаж от страна на бившата служебна власт и лично участие на президента Румен Радев в този процес.

Иначе по непотвърдена информация на в. "24 часа" в разговорите е била засегната и темата с назначението на съпругата на Даниел Лорер от страна на Асен Василев в Европейската инвестиционна банка - припомнете си казуса ТУК.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес