Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МОСВ е предприело мерки за решаване на казуса "Карадере"

10 октомври 2014, 17:20 часа • 28832 прочитания

Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ вече е приело редица мерки за решаване на казуса "Карадере". За нас е важно да намерим по-трайно решение. Това коментира за БТА министърът на околната среда и водите Светлана Жекова.

Тя е разпоредила и проверка на място в РИОСВ-Бургас как директорът е стигнал до "механичното" заключение, че инвестиционното предложение в местността "Карадере" няма нужда от ОВОС, информира БТА.

Освен това служебният министър е провела разговор с директора, който има законово право да преразгледа или отмени решението. Той обаче е преценил да не го прави и ще изпрати цялата документация в МОСВ за решение на екоминистъра.

Жекова изрази очакване документите и преписката да пристигнат в МОСВ до края на деня. Според нея юристите на ведомството намират достатъчно основания за отмяна на спорното решение, което най-вероятно ще се случи до средата на следващата седмица.

Вчера стана ясно, че към момента няма постъпила жалба в екоминистерството срещу решението да не се извършва ОВОС на инвестиционно предложение в местност "Карадере".

Служебният министър на околната среда и водите Светлана Жекова изиска административната преписка по издаване на решението за преценяване на необходимостта от извършване и ОВОС на инвестиционно предложение "Изграждане на луксозен къмпинг" по плана на ЗО "Бяла", гр. Бяла, община Бяла, съобщиха от МОСВ.

 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес