Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мнение: Цветан Цветанов още малко ще се откаже и от апартаментите си

03 февруари 2021, 17:44 часа • 3153 прочитания

Цветан Цветанов още малко ще се откаже и от апартаментите си. Това написа в профила си във Facebook общинският съветник от "Демократична България" и бивш съдия Методи Лалов.

Поводът за публикацията му е вчерашното интервю на бившия втори в ГЕРБ, сега лидер на "Републиканци за България".

В сутрешния блок на БНТ Цветанов каза: "Всички знаем, че трябва да има съдебна промяна и съдебна реформа. Ние от "Републиканци за България" ще представим секторната си политика за някои от основни неща. Намаляване на политическата квота на Висшия съдебен съвет от парламента и закриване на специализираната прокуратура и специализирания съд, защото към настоящия момент усещането, което има в българските граждани, е, че това е част от елемента за политически натиск върху неудобните на деня." 

Така Лалов коментира днес изказването му:

"Цветанов заедно с Борисов създадоха клиентелистката организация ГЕРБ; целенасочено атакуваше и съсипваше институционалната способност на съда; системно нарушаваше граждански права, докато беше министър на МВР, а след това и депутат, за което България дори беше осъдена от ЕСПЧ в Страсбург; участваше дейно в превръщането на парламента в "гумен печат" на шефа му Борисов... Днес Цветанов се обявява за закриване на специализираната прокуратура, която създаде като продължение на овладяната от задкулисието прокуратура".

 

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес