Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министърът на МВР трябва да си ходи: Политолози за трусовете на политическия терен

22 ноември 2023, 08:44 часа • 1572 прочитания

Миналата седмица стана ясно, че думата на годината е халюцинирам. Имам чувството, че халюцинирам. Министърът е политик, в политически кабинет и е съвсем нормално Кирил Петков да му се обажда. Но най-важното е дали Петков е искал от него незаконни действия по време на изборите. Така пиар експертът Пепи Димитрова коментира обвиненията на министъра на вътрепните работи Калин Стоянов, че съпредседателят на ПП му е оказвал натиск.

ОЩЕ: Калин Стоянов беше подаден от ГЕРБ: Петков отрече да е имало вмешателство в работата на МВР

Ескалацията на протеста срещу БФС се прехвърли и в политиката

Политическия анализатор Николай Шкварек заяви, че обвинението е, че Кирил Петков е оказвал политически натиск и се е бъркал в работата му. Той припомни и че в началото на тази година е изтекъл запис, в който Кирил Петков и Асен Василев заявяват, че искат завладяване на службите и „наше МВР“.

„Този човек трябва да си отиде. Видяхме прекомерното полицейско насилие. Вместо това той излезе и каза: „ Беше ми оказан политически натиск. Забравете за насилието, забравете, че бях на кино“. Това е поредния човек който когато стане напечено, вади картата на политическия натиск“, коментира Светослав Малинов.

Проф. Росен Стоянов също се съгласи, че оставка трябва да има. „Трябваше да има и без да се иска. Ние нямаме независима влас, а всички решения се взимат в парламента“, добави той.

ОЩЕ: МВР министърът се запъна на въпроси на Кирил Петков за Борисов и Пеевски

„Трябва да си зададем въпроса „Кой управлява Министерския съвет?". Това е парламента, с всичките компромиси“, каза Стоянов.

Малинов заяви, че не е ясен начина, по който функционира сегашното правителство и това трябва да се промени.

„Всички знаят, че това е коалиционно правителство. ДПС може да няма министри, но участват в управлението чрез Делян Пеевски“, каза Шкварек.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес