Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министерски съвет още в първия ден на седмицата

30 октомври 2017, 06:30 часа • 22110 прочитания

След като миналата седмица редовното заседание на Министерския съвет беше проведено във вторник, през тази то отново няма да се състои както обикновено в сряда. Вместо това правителството се събира днес, 30 октомври, от 10:00 часа сутринта.

Първа точка в дневния ред е законопроектът за държавния бюджет за 2018 година. Освен това министрите ще очертаят национален план за противодействие на тероризма.

Правителството ще обсъди и проекторешение за промени на Закона за безопасно използване на ядрената енергия.

Ще бъдат разгледани и промени в правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Ще бъде приета дългосрочна инвестиционна политика на държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система и на средносрочна стратегия за инвестиране на средствата на държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система за периода 2018-2020 г.

Дневният ред предвижда и точка за изключване на гори и земи от горския фонд поради промяна на предназначението им, представляващи поземлени имоти - публична държавна собственост, в гр. Созопол, за обект „Път И-99 „Вариант Алепу” - II етап, от км 20+867 до км 29+327“.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес