Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Милен Велчев в защита на Николай Василев – не е марионетка

15 юли 2021, 08:02 часа • 8545 прочитания

Категорично не. Така бившият финансов министър Милен Велчев отговори на въпрос дали някой от предложените членове за правителство от Слави Трифонов отговори на въпрос дали е възможно да има зависими хора. Велчев, който се появи във властта по времето Симеон Сакскобургготски, смята, че няма марионетки.

Интересен факт е, че Велчев се съгласи с обяснението на Слави Трифонов кой му редил кабинета – никой, според шоумена.

Пред БНТ Велчев похвали Василев, че бил най-силният глас да не се харчи повече, отколкото изкарваш – като принцип на управление.

Смятам, че държавата няма нужда от държавна банка, продължи Велчев по адрес на Българската банка за развитие (ББР). Но бившият финансов министър смята и, че в момента едва ли може да има сериозен частен купувач за ББР. Освен това, водещият на сутрешния блок на БНТ Иво Никодимов обясни лаишки по негови собствени думи, че не си представя как бизнесмен от малък град ще иде на жълтите павета да иска кредит от ББР, с което Велчев се съгласи.

"Не сме били в такава ситуация, политиците е добре да си дадат сметка каква голяма отговорност е върху плещите им", заяви Велчев. Според него, и "Има такъв народ" трябва да прояви диалогичност, но и потенциалните подкрепящи Слави Трифонов трябва да са наясно, че ако не го сторят, ще са отговорни за всички последствия от предизвикването на трети поред предсрочни парламентарни избори.

Актуализация на бюджета е необходима, каза още бившият финансов министър.

Още: Експертността на Николай Василев - в какво положение е бизнесът му

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес